Introductie

Wij zijn Lutgart en Dominique en wonen samen met onze dochters Carolien en Isabelle
en onze Pyreneese berghonden te Kuringen-Hasselt.

Na het overlijden van onze Berner sennen hond “Sanne”, waren we genoodzaakt omwille van emotionele redenen, voor onze toen nog kleine dochtertjes, op zoek te gaan naar een nieuwe hond.

Ons oog is toen gevallen op de imposante, elegante en intelligente Pyreneese berghond. Onze eerste “Patou”, zoals hij genoemd wordt in de Franse Pyreneeën, heette Yanouk. De liefde voor dit prachtige ras zette ons al vlug er toe aan om een tweede hond te kopen en zo is een jaar later Zorha erbij gekomen.

Na het plotse overlijden van onze jonge Yanouk, hebben we twee puppies bij gekocht,
Daiko en Darla, omdat onze liefde voor het ras bleef groeien.

Mede hierdoor en door de trouw, de aanhankelijkheid, het rustige gedrag en het zachte karakter van “onze honden”, is het idee gegroeid om zelf een nestje op te starten.

Onze honden leven samen met ons in huis en maken deel uit van het gezin.  Het is dan ook onze opperste prioriteit om gezonde honden, die uitermate gesocialiseerd zijn en een zacht karakter hebben, te kweken.
Deze eigenschappen zijn zeer belangrijk, omdat de meeste mensen zich een “goede huishond” willen aanschaffen. 
Toch willen we de typische raskenmerken zeker niet uit het oog verliezen.

Uiteraard worden onze pups ontwormd, gevaccineerd, gechipt, onderzocht op patella luxatie en zijn ze in het bezit van een stamboom van Sint-Hubertus.

Kennelnaam

Toen de tijd was gekomen om zelf te gaan kweken, gingen we op zoek naar een  geschikte kennelnaam.
Na lang zoeken en overwegen hebben we ontdekt dat 7000-8000 jaar geleden er al een Sumerisch naam bestond voor deze grote, witte, prachtige honden zoals de Kuvasz, Tatra, Pyreneese berghond en de berghond van de Maremmen nl. KUDDA.
De eerste letters KU komen van een oud Sumerisch woord voor hond, KUDDA.  KUDDA is samengesteld uit 2 woorden : KUN, wat staart betekent en ADA, wat geven betekent.  KUN-ADA : geef de staart, het dier dat de staart geeft, dat zichzelf uitdrukt met de staart.

En zoals liefhebbers van de Pyreneese berghonden weten, maakt het dier als hij alert is het zogenaamde “wiel”.  Hij drukt zich dus uit met zijn staart.  Daar er echter geen voorvoegsels bestaan in het Sumerisch, hebben we het moderne woordje “at” (@) als voorvoegsel toegevoegd.  Zo is de kennel “at KUN-ADA” geboren.

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier op onze website.

Lutgart en Dominique.

       webdesign by CaJo&De © 2007                      www.pyreneese-berghond.be